Inşaat güvenliği ve şantiye güvenliği konusunda uzman şirketimiz, inşaat sektörünün faaliyette bulunduğu köprü, yol, baraj, liman, petrol tesisi, toplu konut, alışveriş merkezi, fabrika, hastane, okul gibi tesis ve sanayi kuruluşlarının şantiye güvenlik hizmetini başarıyla karşılayan bir firmadır. PROSAV GÜVENLİK, gerek kamu inşaat sektörü ve gerekse özel inşaat sektöründe yer aldığı güvenlik faaliyetlerinde yapının etüt ve proje aşamasından sonra inşaat safhasına geçilmesini takiben gerekli fizibilite durumu ve risk analizlerini tespit etmekte ve gerekli özel güvenlik stratejilerini oluşturmayı ilke edinmiştir.


Şantiye ve inşaat güvenliği
Gerek can güvenliği, gerekse inşaat malzeme ve ekipmanlarını hırsızlık, yağma, sabotaj, mala zarar verme gibi suç ve hareketlerden koruma amacı ile PROSAV GÜVENLİK tarafından verilen inşaat ve şantiye güvenliği hizmetlerinde dikk edilmesine özen gösterdiğimiz bazı hususlar şunlardır;
1.Sahanın rölesi temin edilerek, çalışma sahası ve şantiye sınırları tespit edilerek, sahaya giriş çıkış noktaları kontrol altında tutulmalı, şantiyenin çevre güvenliğini sağlayacak önlemler alınmalıdır.
2. Inşaat çevre çitinin tipi ve güzergâhı tespit edilerek bu alanlarda rutin devriye hizmetleri verilmelidir.
3.Şantiye enerji hattı, elektrik ile çalışacak güvenlik sistemleri de dikkate alınarak o kontrol edilmelidir.
4.İnşaat sahasının altyapı hatları araştırılmalı, su, telefon ve güvenlik açısından gerekli ise internet bağlantıları dahi kontrol edilmelidir.
5.Araçlar için oto park, tamirhane, yedek parça deposu gibi ayrılacak yerler ve şantiye içi yollar ile şantiyede kullanılacak iş makinaları kontrol edilmelidir.
6.Şantiyede ortalama kaç işçi ve teknik elamanın çalışacağı, bunlardan ne kadarının şantiyede kalacağı öğrenilmeli ve işçilerin dinlenme tesisleri, yemekhane, kantin, soyunup giyinme, yatakhane, tuvalet yerleri, varsa lojmanlar belirlenmeli, bu yerler için gerekli güvenlik kontrolleri uygulanmalıdır.
7.Tüm tesisatlar, kanalizasyon ve fosseptik yerleri belirlenerek periyodik kontroller yapılmalıdır.
8.Beton santrali, kule, vinç, kantar binası gibi sabit tesislerin yerleri, çöp ve atık malzeme toplama noktaları, tespit edilerek, güvenlik altında tutulmalıdır. 9.Şantiye Alanına Giriş yapan Araçların, Araç altı aynası ile aranması ve Bagaj kontrolünün yapılması yine Çıkış yapacak Araçların içi ve Bagaj kontrollerinin yapılarak çıkışlarının sağlanması.
10.Şantiye alanında Bina varsa Bina içi ve bütün katların Kontrol edilmesi açıkta bırakılan uygun olmayan malzemelerin Tutanaklarla Tespit edilerek Rapor edilmesi.
11.İş çıkışında çıkış yapacak olan işçilerin üst ve varsa ellerinde olan çantaların aranması
12. İş kazalarında müracaat edilecek Devlet hastanesi, acil durumlarda gidilebilecek en yakın poliklinik ve eczane tespit edilmelidir